ELSŐ LÉPÉSEK

Fontos szempont az alkotáshoz szükséges feltételek megteremtése.

Általában az a jellemző, hogy az alkotók nyugodt körülmények között kezdenek neki a munkának, elvonulnak egy csöndes helyre, zugba, ahol zavartalanul koncentrálhatnak az ihletre.


De az is előfordul, hogy nincs efféle elszigetelődésre szükségünk, talán épp egy kávéházi asztalnál vagy egy parkban egy padon, esetleg a város zajos forgatagában látunk neki a munkának.
Bízzunk magunkban, hogy ebből a szempontból is megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbb körülményeket!

Sokan, ha eljön a döntő pillanat, az üres fehér papírral szemtől szemben ülve megijednek a kihívástól, és úgy érzik, elszállt az ihlet. Ilyenkor sem kell megijedni vagy elkeseredni. Tereljük el a gondolatainkat más irányba, gondoljunk valami felemelő dologra, ami boldoggá tesz minket, és várjuk meg a következő ihletett percet, ha pedig eljön, ne késlekedjünk! Azonnal használjuk ki a helyzetet, és lássunk munkához!

Update: Nemrégiben találtam egy igen hasznos oldalt, amelynek egész tartalmára szeretettel hívom fel érdeklődő olvasóim figyelmét, itt azonban jelen témával kapcsolatban ajánlok egy konkrét bejegyzést,


Ha már nem ijedünk meg a perc kihívásától, elindul a munka, és az első sikerek bizonyossága egyre gördülékenyebbé teszi majd az alkotási folyamatot.