Hogyan válhat valaki íróvá?

Író úgy lesz valakiből, hogy valami rejtett, megfoghatatlan belső késztetése van arra, hogy írjon.
Aztán nekilát, és ír.
A legfontosabb tehát az írás szeretete. Akinek van hozzá kedve, és ami még fontosabb, elegendő kitartása is, abból válhat író. A jó író két fő ismérve ugyanis a tehetség és a kitartás, ezekből meglehetősen nagy adagra van szüksége annak, aki egy könyv megírására vállalkozik. Vannak, akik leülnek a gép elé, vagy csak egy tollra és papírra van szükségük, és a kezük alatt szinte peregnek az oldalak.


Mi határozza meg, jó író-e valaki? Természetesen az olvasó. Ha könyvünket sokan és szívesen olvassák, már a sikeres író kategóriába sorolhatjuk magunkat, és egy író számára ez a legnagyobb öröm.

Mindig a szívünkkel és a lelkünkkel írjunk, ne pedig az eszünkkel, ekkor lesz az írás igazán örömteli tevékenység a számunkra. Úgy írjunk, ahogy nekünk örömet okoz!


Hogyan írjunk?

Írjunk úgy, ahogy nekünk tetszik! Ne befolyásoljon, ki és mit mond, miképp vélekedik az írásunkról. Elsősorban a magunk véleményére és értékítéletére kell támaszkodnunk, és az ihletünk sugallatára.
És éppen ez a lényeg, az alkotás szabadsága, az önkifejezés korlátlan öröme!

Természetesen, az építő kritikákra fontos figyelnünk! Éppen ezért tanácsos a mű elkészülte után egy hozzáértő szakember véleményét kikérni, segítségét igénybe venni.


És most lássuk a konkrét lépéseket:
Hogyan válhat valaki íróvá?

  1. Az ihlet percei
  2. Első lépések
  3. Terjedelem-tartalom-műfaj
  4. Technika
  5. A regényírás rejtelmei
  6. Fő szempontok (regény)

Nincsenek megjegyzések: